Over ons

Ons verhaal

FUNDAMENTEN

In 1985 werden de fundamenten van Elektriciteitswerken Gielen gelegd. Dhr Gielen begon als jonge zelfstandige aan zijn droom en startte met het bedrijf  dat tot op de dag van vandaag nog steeds een bloeiende zaak is.

OPRICHTING VENNOOTSCHAP

Het bedrijf doorging een vruchtbare periode waardoor uitbreiding noodzakelijk was. Het woonhuis, dat tot dan toe als bedrijfspand fungeerde, werd ingeruild voor een nieuwbouw in de Schoolstraat. De extra gecreëerde ruimte leende zich er tevens toe om de bedrijfsactiviteiten uit te breiden naar een winkel in elektrisch installatiematerialen. Een logische volgende stap was dan ook de oprichting van een vennootschap en zo zag “Elektriciteitswerken Gielen nv” op 27 oktober 1987 het levenslicht.

FORSE GROEI

De beginjaren van hard werken wierpen al snel hun vruchten af. Door creativiteit en visie groeide het bedrijf – dat ondertussen een beperkt team medewerkers in dienst had – al snel uit tot een naam in de branche. De zaken liepen zelfs beter dan aanvankelijk gepland en verwacht. Naast de nieuwe klanten die door Gielen nv werden aangeworven vonden ook steeds meer klanten zelf de weg naar het bedrijf.

INTERNATIONAAL KARAKTER

Het bedrijf krijgt in de loop der jaren ook meer een internationaal karakter, met name omdat een unitbouwbedrijf in volle expansie in toenemende mate een beroep deed op Gielen nv. Het werkterrein bleef dus niet enkel beperkt tot Belgie maar er werden ook grote projecten uitgevoerd in Oost- en West Duitsland, Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Absoluut een avontuurlijke periode voor zowel directie als personeel van Gielen nv, waar nu nog met veel plezier op teruggekeken wordt. Uiteraard werd er ondertussen ook hard gewerkt aan het binnenhalen van andere opdrachtgevers. Om al deze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, was uitbreiding van het bedrijf al snel noodzakelijk. Na een jaar of 5 werd er al gewerkt met een team van 20 medewerkers, een aantal dat enkele jaren later nog eens zou verdubbelen.

VISIE VOOR DE TOEKOMST

In het begin van de jaren 2000 had het bedrijf een dusdanige groei doorgemaakt – in zowel soorten en aantal klanten en qua omvang van het team- dat het hoog tijd was om de zaken opnieuw te structureren en het beleid te stroomlijnen. Zo werd het bedrijf klaargemaakt om ook in de 21ste eeuw een gezonde en succesvolle onderneming te blijven en om de continuïteit te verzekeren. De beslissing werd genomen om de winkel te sluiten om zo een optimale ruimte te voorzien voor meer kantoren.

CORE BUSINESS DUIDELIJK AFGEBAKEND

Om de efficiëntie en expertise te vergroten, werd besloten de afdelingen uit te breiden maar  de diversiteit van de projecten te verminderen. Concreet werd de core business van het bedrijf, elektriciteitswerken in opdracht van overheden rechtstreeks en/of via gerenommeerde bouwbedrijven, steeds duidelijker afgebakend. Mede dankzij het hele team is Elektriciteitswerken Gielen nv anno 2020 inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot installatiebedrijf en een all-round partner voor overheidsopdrachten.

Anno 2020

Vandaag de dag waait er een nieuwe wind doorheen de deuren van Gielen nv. Dhr Gielen blijft actief maar vond de tijd rijp om de fakkel door te geven en zo staat dhr. Schroeyers vanaf heden aan het roer van Gielen. Door eerst te werken als projectleider en daarna als commercieel & operationeel verantwoordelijke heeft De heer Schroeyers het beleid de laatste jaren mee uitgeschreven. De visie, het maken van kwalitatieve overheidswerken, blijft dan ook ongewijzigd.